اینستاگرام توانسته خودش را پلتفرمی برای آگاهیبخشی و محل مناسبی برای تبلیغات برندها و حتی انتشار محتواهای سرگرمی ثابت کند. به همین دلیل آنالیز و تحلیل تعامل کاربران با پیج اینستاگرام نهتنها مفید که برای توسعه استراتژیهای مختلفی که برای پیج خود دارید، ضروری است. به همین دلیل باید با مهمترین بخش تحلیل اطلاعات اینستاگرام، یعنی اینسایت (Insight) آشنا باشید و بتوانید از اطلاعات این بخش بهدرستیاستفاده کنید. در ادامه اطلاعات مهمی را که لازم است درباره اینسایت (Insight) اینستاگرام بدانید میتوانید بخوانید.
Insight اینستاگرام چیست؟
قبل از اینکه به معرفی بخش اینسایت اینستاگرام بپردازیم، اجازه بدهید درباره اهمیت تعریف KPI ها در این پلتفرم صحبت کنیم. KPIs یا شاخصهای کلیدی عملکرد (Key Performance Indicators)، معیارهایی قابل اندازهگیری هستند که شما ابتدای کار آنها را تعیین میکنید تا بتوانید موفقیت خود را در مسیر تبلیغات آنلاین ارزیابی کنید. در واقع KPI به شما کمک میکند تا بتوانید عملکرد خود را حین انتشار محتوا و تبلیغات اندازهگیری کرده و بهترین روشها را برای تدوین استراتژی بیابید.
برگردیم به سوال Insight اینستاگرام چیست، تا با این بخش بیشتر آشنا شوید. اینسایت اینستاگرام یک ابزار تحلیل و آنالیز است که خود اینستاگرام آن را در اختیار کاربران قرار میدهد. در اینسایت اطلاعات متنوعی درباره عملکرد شما در محتوا و همچنین تعامل کاربران در مواجهه با محتواهای شما ارائه میشود. این اطلاعات به تفکیک انواع محتواهایی که منتشر کردهاید ارائه میشود و میتوانید برای هر بخش آنالیز متناسب را داشته باشید.
آموزش تبدیل اکانت شخصی به اکانت کاری (Business) در اینستاگرام
همانطور که بالاتر هم گفتیم، حسابهای کاربری شخصی امکان استفاده از اینسایت ندارند و برای استفاده از این امکان باید اکانت خود را تبدیل به پروفایل کاری کنید. برای تبدیل اکانت شخصی به اکانت کاری در اینستاگرام مراحل زیر را دنبال کنید:
1. روی نوار همبرگری در بالای صفحه کلیک کنید و وارد بخش Setting and Privacy شوید.
2. روی Account type and tools کلیک کنید.
3. حالا اولین گزینه، Switch to Professional Account را انتخاب کنید و روی Continue کلیک کنید.
4. کتگوری (Category) متناسب با کسبو کارتان را انتخاب کنید و روی Done کلیک کنید.
5. در مرحله بعد Business را انتخاب و روی دکمه Next کلیک کنید.
6. در این مرحله اطلاعات تماس (contact Details) خود را اضافه کرده و روی Next کلیک کنید. میتوانید اطلاعات تماس خود را فعلا وارد نکنید و گزینه Don’t use my contact info را انتخاب کنید.
7. پلتفرم متا صاحب اینستاگرام و فیسبوک است و میتوانید اطلاعات حساب خود را میان این دو به اشتراک بگذارید. اگر بخواهید اکانت فیسبوکتان را به اینستاگرام متصل کنید در این بخش میتوانید این کار را انجام دهید. البته اتصال فیسبوک و اینستاگرام اجباری نیست و اگر نخواهید میتوانید تنها روی دکمه Skip کلیک کنید. نکتهای که هنگام اتصال اکانتهای فیسبوک و اینستاگرام وجود دارد این است که تنها یک اکانت فیسبوک را میتوانید به پروفایل تجاری اینستاگرمتان متصل کنید.
آموزش تبدیل اکانت Creator به اکانت کاری (Business) در اینستاگرام
همانطور که بالاتر هم گفتیم، حسابهای
کاربری شخصی امکان استفاده از اینسایت ندارند و برای استفاده از این امکان باید
اکانت خود را تبدیل به پروفایل کاری کنید. برای تبدیل
اکانت شخصی به اکانت کاری در اینستاگرام مراحل زیر را دنبال کنید:
1. روی نوار همبرگری در بالای صفحه کلیک کنید و وارد بخش Setting and
Privacy شوید.
2. روی Account type and tools کلیک کنید.
3. حالا اولین گزینه، Switch to Professional Account را انتخاب کنید و روی Continue کلیک کنید.
4. کتگوری (Category) متناسب با کسبو
کارتان را انتخاب کنید و روی Done کلیک کنید.
5. در مرحله بعد Business را انتخاب و روی دکمه Next کلیک کنید.
6. در این مرحله
اطلاعات تماس (contact Details) خود را اضافه کرده و روی
Next کلیک کنید. میتوانید اطلاعات تماس خود را فعلا
وارد نکنید و گزینه Don’t use my
contact info را
انتخاب کنید.
7. پلتفرم متا صاحب
اینستاگرام و فیسبوک است و میتوانید اطلاعات حساب خود را میان این دو به اشتراک
بگذارید. اگر بخواهید اکانت فیسبوکتان را به اینستاگرام متصل کنید در این بخش میتوانید
این کار را انجام دهید. البته اتصال فیسبوک و اینستاگرام اجباری نیست و اگر
نخواهید میتوانید تنها روی دکمه Skip کلیک کنید. نکتهای که هنگام اتصال اکانتهای
فیسبوک و اینستاگرام وجود دارد این است که تنها یک اکانت فیسبوک را میتوانید به
پروفایل تجاری اینستاگرمتان متصل کنید.
Insight اینستاگرام چه اطلاعاتی به ما میدهد؟ (معرفی کامل بخشهای مختلف اینستاگرام)
حالا که متوجه شدید اینسایت چیست و از کجا میتوانید آن را فعال کنید، بیایید تا با بخشهای مختلف اینسایت به طور کامل آشنا شوید:
اولین تغییری که با سوئیچ حساب کاربری شخصی به اکانت کاری با آن مواجه میشوید، ظاهر شدن یک داشبورد کاری (Professional Dashboard) است. در داشبورد اینسایت اینستاگرام خود ۴ کتگوری کلی زیر را میتوانید ببینید:
· تعداد حسابهای کاربری که پیج شما را دیدهاند (Accounts reached)
· تعداد حسابهای کاربری که با پیجتان تعامل کردهاند (Accounts engaged)
· اطلاعات تمامی دنبالکنندههای شما ( Total followers)
· اطلاعات تمامی محتواهایی که منتشر کردهاید (Content you’ve shared)
حالا بخشی که میخواهید اطلاعاتش را تحلیل کنید، انتخاب کنید و با ورود به این بخش دامنه زمانی موردنظرتان را انتخاب کنید. مثلا میتوانید دامنه زمانی را روی ۹۰ روز انتخاب کنید تا اطلاعات ۹۰ روز اخیر را به شما بدهد.
حسابهای کاربری که پیج شما را دیدهاند (Accounts reached)
در کتگوری Accounts reached تعداد حسابهایی پیج شما را دیدهاند به تفکیک دنبالکنندهها و غیردنبالکنندهها (Non-Followers)، به همراه تعداد ایمپرشنها را میتوانید مشاهده کنید. همانطور که میدانید هرچه تعداد ایمپرشن مطالب شما بیشتر باشد، یعنی محتوای شما بیشتر در اکسپلور چرخیده و دیده شده است. اگر بخواهید معیاری برای بیشتر دیده شدن محتواهای خود داشته باشید، باید تعداد ایمپرشن را مبنای کارتان قرار بدهید. تعداد ایمپرشن میتوان یک شاخص کلیدی مهم برای اندازهگیری اثربخشی هشتگهایی که استفاده کردهاید، زمانی که محتوا را منتشر کردهاید و موضوع محتوای شما در نظر گرفت.
در کتگوری Accounts reached همچنین بخشی با نام محتوای برتر (Top Content) وجود دارد که میتوانید در این بخش بیابید کدام مطالب شما بیشترین مخاطب را داشته و کدامیک محبوبترین محتوایی بوده که منتشر کردید. علاوهبر این، در بخش Accounts reached تعداد بازدیدهایی که از پیج شما صورت گرفته (profile visit)، کلیکهایی که روی لینک خارجی در بیوی اینستاگرام شما انجام شده و کلیکهایی که روی آدرس محل شرکت انجام میشود را میتوانید مشاهده کنید. میزان کاهش یا افزایش بازدیدها و کلیکها در این بخش با درصد هم نشان داده میشود.
حسابهای کاربری که با پیجتان تعامل کردهاند (Accounts engaged)
در کتگوری Accounts engaged میتوانید درباره آن دسته از حسابهای کاربری اطلاعات کسب کنید که با پیج شما تعامل کردهاند و منظور ما از تعامل تنها دیدن پیج شما نیست و شامل تعاملهایی از جنس لایک، کامنت و انتشار محتوا شماست. در این بخش هم میتوانید اطلاعات را در یک بازه زمانی مشخصشده ببینید.
در این بخش درباره حسابهای کاربری که با پیجتان تعامل کردهاند میتوانید بخوانید. پس از انتخاب برهه زمانی (مثلا ماه گذشته) تعداد حسابهای کاربری تعاملکننده با شما به تفکیک فالورها و Non-Followers ها را میتوانید ببینید. در Account Engaged آمار محتواهای منتشر شده (استوری، پست و ریل)، محتواهای برتر (Top Content) و بازدیدها از پروفایلتان قابل مشاهده است. در این کتگوری میتوانید از میزان تعاملات کاربران با پیجتان براساس محتواها و به تفکیک لایکها، کامنتها، و پستهای ذخیرهشده باخبر شوید. ضمن اینکه میتوانید ببینید کدام محتواها بهترین نتایج را از نظر تعامل کاربران داشته است.
هنگام بررسی اینسایت اینستاگرام، نرخ تعامل کاربران نکته مهمی است. نرخ تعامل به این معناست که نه تنها محتواهای شما برای کاربران نمایش داده میشود، که آنها را ترغیب میکند تا با شما تعامل کنند. پس نرخ تعامل بالا میتواند نشاندهنده این موضوع باشد که فعالیتتان در مسیر درستی قرار دارد و هرچه شما هم با کاربران تعامل کنید، این میزان بالاتر خواهد رفت. پس پیشنهاد ما این است که تعامل با مخاطب را جدی بگیرید، در اسرع وقت به کامنتها پاسخ بدهید، در گفتوگوها شرکت کنید، از کاربران برای بهاشتراکگذاشتن محتواها یا تگ کردن دوستانشان زیر پست شما تشکر کنید و در کل نشان دهید یک انسان پیج شما را اداره میکند نه یک ربات.
اطلاعات تمام دنبالکنندهها (Total followers)
در کتگوری Total followers درباره همه
فالورهایتان میتوانید اطلاعات کسب کنید. در کتگوری Total followers یک بازه زمانی
را مشخص کنید تا اینسایت اینستاگرام اطلاعاتی را که لازم دارید در اختیارتان قرار
دهد. در این بخش میتوانید آماری که تعداد فالورهای جدید و کسانی که شما را آنفالو
کردهاند را مشاهده کنید. اینسایت این آمار را نسبت به بازه زمانی قبلی به درصد به
شما نمایش میدهد.
در بخش Total Followers درباره تمامی
دنبالکنندههای خود ابتدا یک بازه زمانی را برای بررسی فالورها مشخص کنید. حالا
در این بازه اینسایت به شما می گوید چه تعداد افراد شما را فالو و چه تعداد شما را
آنفالو کردهاند. در ادامه میتوانید مشاهده کنید که بیشتر فالورهای شما از کدام شهر
(Top cities) و کشور (Top countries) هستند، جنسیت (Gender) آنها خانم
است یا آقا، کدام بازههای سنی (Top age ranges) شما را فالو میکنند، کدام قشر بخش بزرگتری از فالورهای شما
هستند و در نهایت در کدام بازه از شبانهروز بیشتر در اینستاگرام وقت میگذرانند.
زمان فعالیت مخاطبان در اینستاگرام را هم میتوانید به تفکیک روزهای هفته و هم میتوانید
به تفکیک بازه ساعتی مشاهده کنید.
کتگوری Total followers موقعیت مکانی
مخاطبان را هم به تفکیک شهر و کشور، محدوده سنی آنها و جنسیتشان به شما ارائه میکند.
علاوهبر این فعالترین روزهای هفته و ساعتهای روز را هم در اینسایت میتوانید
ببینید و بر اساس آن بهترین زمان انتشار محتوا در
اینستاگرام را پیدا کنید.
اطلاعات تمامی محتواهایی که منتشر کردهاید (Content you've shared)
در کتگوری Content You Shared به تمامی محتواها یعنی استوری، پست و ریل دسترسی دارید. در این بخش هم پس از انتخاب برهه زمانی موردنظر، تمامی محتواهایی که در یک بازه زمانی منتشر کرده باشید به شما نشان میدهد. این محتواها را میتوانید بر چند اساس مرتب کنید. مثلا میتوانید آنها را بر اساس زمان انتشار از قدیمیترین به جدیدترین یا برعکس مرتب کنید. همچنین میتوانید با Metric مطالب را بر اساس بیشترین تعامل، بیشترین بازدید از پروفایل یا بیشترین انتشار محتوا مرتب کنید.
چطور Insight را برای هر پست اینستاگرامی ببینیم؟
از راه دیگری هم میتوانید وارد اینسایت شوید و بهصورت مستقیم اطلاعات پست مدنظرتان را استخراج کنید. به این منظور وارد پروفایل شده و روی پست مدنظرتان کلیک کنید. پایین پست بنری وجود دارد که روی آن View Insights نوشته شده است. روی این گزینه کلیک کنید تا به جزئیات و اطلاعات اینسایت دسترسی داشته باشید. مشاهده اینسایت محتواهای دیگر مانند ریل، ویدئو، ویدیوی لایو و استوری هم به همین شکل است. روی محتواها کلیک کرده و به دنبال گزینه View Insights بگردید. برای دیدن اینسایت استوری میتوانید استوری را باز و مشاهده کنید، سپس صفحه را به سمت بالا بکشید تا اینسایت استوری به شما نشان داده شود.
معرفی کامل اصطلاحات اینسایت اینستاگرام
در اینسایت یک سری اصطلاحات وجود دارد که با دانستشان میتوانید بهتر به کار تحلیل اطلاعات بپردازید. این اصطلاحات برای پستهای اینستاگرامی عبارتاند از:
· سیوها: تعداد کل بارهایی که پست شما ذخیره (Save) شده است.
· ایمپرشن: تعداد کل دفعاتی که مطالبتان به افراد نشان داده میشوند را در بخش Impression میتوانید ببینید.
· اینتراکشن: در بخش تعامل (Interaction) تعداد بازدیدها از پروفایل و هایپرلینک و تعداد کلیک روی دکمههای ایمیل و شماره تماس را میتوانید ببینید.
· کامنتها: در بخش Comments تعداد کل نظراتی که زیر پست شما نوشته شده است را میتوانید مشاهده کنید.
· فالوها: فالورهای جدیدی که طی مشاهده یا تعامل با پست اخیرتان، شما را دنبال میکنند در این بخش قابل مشاهده هستند.
· دیسکاوری: در بخش Discovery آن دسته از حسابهای کاربری را میتوانید مشاهده کنید که اینستاگرام به شما پیشنهاد میکند تا آنها را دنبال کنید. اکانتهایی که به شما پیشنهاد میشود پیجهای مشابه با شما را فالو میکنند، پس احتمالاً میتوانند مشتریهای آینده شما هم باشند.
· ریچ: تعداد اکانتهایی که برای اولین بار با پست شما مواجه میشوند، در بخش Reach نشان داده میشوند.
اصطلاحات استوریهای اینستاگرامی هم به شرح زیرند:
· اینگیجمنت: Engagement به معنای میزان مشارکت کاربران با پیج شماست و شامل Story Interactions و Navigation میشود که در ادامه با هر یک آشنا میشوید.
· Story Interactions: Replies و Shares زیرمجموعه تعاملات با استوری (Story Interactions) هستند. در Replies پاسخهایی که از کاربران نسبت به استوری های خود دریافت میکنید و Shares هم به معنای تعداد بارهایی است که مخاطبان محتوای شما را بازنشر میکنند.
· کلیک روی لینک: تعداد دفعاتی که افراد روی لینک داخل استوری شما کلیک میکند را Link Clicks مینامند.
· ضربه روی استیکر: وقتی مخاطبان روی استیکرهای داخل استوری ضربه میزنند با عنوان Sticker Taps شناخته و محاسبه میشود.
· نویگیشن: Navigation در استوری اینستاگرام به فهوم عملی است که مخاطب در مواجهه با دیدن محتوای استوری شما از خود نشان میدهد و شامل ۴ بخش Forward، Back، Next Story و Exited است که در ادامه با مفهوم هر یک آشنا میشوید.
· فوروارد: آمار تعداد افرادی است که روی استوری ضربه میزنند تا اسلاید بعدی را ببینند.
· بک: آمار تعداد افرادی است که روی استوری ضربه میزنند تا اسلاید قبلی را ببینند.
· نکست استوری: آمار تعداد افرادی که روی استوری ضربه میزنند تا استوری اکانت بعدی را ببینند.
· اگزیت: تعداد افرادی است که از وسط استوریها از استوری شما خارج میشوند.
منابع