اینستاگرام را که باز میکنیم پر است از ایدههای تکراری و فکر میکنیم زمانی که برای گشتوگذار در این فضا میگذاریم به بطالت میگذرد! اینروزها این جمله را زیاد میشنویم که موضوعات اینستاگرام همه تکراری شده ، همه از روی هم کپی میکنند و حرف جدیدی برای گفتن ندارند! اما در چنین شرایطی چهکار باید بکنیم؟
یک پلتفرم رایگان به نام اینستاگرام دارید و روشهای مختلفی برای فروش محصولات خود! شما میمانید و انبوهی از ایدههای تکراری و کشفنشده که باید آنها را پیدا کنید تا بهسرعت در اینستاگرام رشد کنید و فروش خود را چندبرابر کنید. در ادامه با تعدادی از بهترین ایدهها برای تولید محتوای اینستاگرام آشنا میشوید که با توجه به جنس کسبو کارتان میتوانید از آنها کمالِ استفاده را ببرید.
از کجا ایده محتوا برای اینستاگرام پیدا کنیم؟
یک روش مرسوم برای ایدهیابی، استفاده از کسبوکارهای مشابهتان یا حتی رقیبان حوزه شماست، اما صبر کنید! بیایید تا یکم خلاقیت به خرج بدهیم و جایی که همه به دنبال ایدههای محتوایی میگردند را نگردیم. پیشنهاد ما این است سری به وبسایت پینترست و فرومهایی مانند Quora بزنید.
پینترست منبع جذاب و کمتر دیدهشدهای از ایدههاست. نکته جالبی که پینترست دارد این است که با جستوجوی یک کلمه کلیدی و کلیک روی یکی از عکسهایی که با هدف شما همخوانی دارد، به شما انبوهی از تصاویر و کلیپهای مشابه به آن پیشنهاد داده میشود. عکسهای پینترست معمولا به یک وبسایت و یک مقاله پیوند میشوند و متن این مقالهها هم میتواند به شما در ایدهیابی کمک کند.
فرومها محلی برای گفتوگوی افراد هستند. یکی از بهترین فرومها در دنیا که بسیاری از مردم به آن مراجعه میکنند، کوئرا (Quora) است. در این وبسایت افراد عادی سوالات خود را مطرح میکنند و باز هم مردم عادی به سوالات آنها پاسخ میدهند. گردش اطلاعاتی که در کوئرا صورت میگیرد معمولا درگیر کننده، بهروز و از همه مهمتر مرتبط با نیاز مخاطبان است. پس میتوانید در این شبکه هم از پرسش و پاسخ و دغدغههای مخاطبان مطلع شوید و هم میتوانید دغدغه خودتان را مطرح کنید تا دیگران به آن پاسخ دهند. از دلِ تعامل با کاربران کوئرا انبوهی از ایدههای محتوایی را میتوانید لیست کنید و از آنها در تولید محتوای اینستاگرام خود استفاده کنید.
قدرت گوگل را دستکم نگیرید!
جستوجوی کلمات کلیدی در گوگل یکی از روشهای مرسوم ایدهیابی محتوای اینستاگرام است. اول کلمات کلیدی مرتبط با کسبوکار خود را پیدا کنید و آنها را در گوگل جستوجو کنید. موتور جستوجوی گوگل جدیدترین و پربازدیدترین محتواهای مرتبط با کلمات کلیدی را به شما نمایش میدهد. البته پیشنهاد ما این است محدود به سرچ در وبسات گوگل نباشید و از ابزارهای رایگان و غیررایگان که براساس SEO گوگل، کلمات کلیدی مرتبط را استخراج میکنند، استفاده کنید. یکی از این وبسایتها https://keywordtool.io است. با کمک این سایت میتوانید گوگل، یوتیوب، بینگ، آمازون، eBay، اپاستور، پلیاستور، اینستاگرام، ایکس (توییتر سابق)، پینترست، Etsy و تیکتاک را برای کلمات کلیدی مدنظرتان جستوجو کرده و ایدههای جذاب را فهرست کنید.
کامنتها را میخوانید یا نه؟
خوب، گفتیم روشهای مرسوم ایدهیابی را کنار بگذارید تا روشهایی که کمتر از آن استفاده میشود را بگذاریم روی میز و قول میدهیم بتوانید ایدههای نابی پیدا کنید که بهطور مستقیم با نیاز مخاطبان شما سروکار دارد و ارزش محتوایی بالایی خلق میکنند!
چه روشی مستقیمتر از اینکه مخاطبان قبل از اینکه از آنها بخواهید نظرشان را درباره شما بگویند، کامنتهایی درباره عملکرد شما، محصولاتتان و دغدغههایشان بگویند؟ کامنتهای کاربران مثل معدن طلایی از ایده است که فقط مقداری حفاری و توجه از سمت شما نیاز دارد. کامنتها را بخوانید، آنها را بر اساس پیشنهادات، انتقادات، علاقه کاربران، دغدغههایشان، چیزهایی که بیشتر درباره آن میپرسند، ویژگیهایی از کالا یا خدمات شما که به آن توجه بیشتری میکنند، دستهبندی کنید.
طبقهبندی محتوایی شما نباید فقط محدود به کیفیت کامنتها باشد و حتما کامنتها را از نظر کمّی هم بررسی کنید. کدام محتواها لایک و کامنت بیشتری دارد؟ از کدام محتواهای اینستاگرامی بازخورد بهتری دریافت کردهاید؟ کمیت و تعداد هم مسئله مهمی است و میتوانید پستهای خود را از بیشترین به کمترین کامنت مرتب کنید و تمام نظرات مخاطبان را بخوانید و ایدهیابی کنید.
نمود دموکراسی در اینستاگرام: نظرسنجی
هنِوز یک راه ارتباطی مستقیم با کاربران که میتوانید ایدههای جذابی از این طریق استخراج کنید، باقی مانده است. دموکراسی و نظرسنجی! در اینستاگرام راههای تعاملی زیادی برای دریافت کامنت و نظر مخاطبان وجود دارد. بخش کامنتها، بخش دایرکت، بخشهای Poll یا نظرسنجی، جعبه سوالات و Quiz در استوری تماماً در اختیار شماست تا به حرف دل مخاطبان خود گوش دهید و البته ایدههای مناسبی برای پیج اینستاگرامی خود پیدا کنید.
امروز چی ترنده؟
بازاریابی موقعیتی (Situational Marketing) یعنی استفاده از یک رویداد خبری و ایجاد محتوای ارزشمند مرتبط با آن. برای دانستن موضوعات روز و استفاده از آن در مارکتینگ موقعیتی، باید از ترندهای روز باخبر باشید. پس بهطور منظم ترندهای اینستاگرام و دیگر شبکههای اجتماعی را زیرنظر بگیرید تا ایدههای جذابی برای تولید محتوای اینستاگرام پیدا کنید. البته توجه کنید تمامی موضوعاتی که ترند میشوند مناسب و متناسب با جنس کسبوکار شما نیستند و لازم است از آندسته از ترندهایی استفاده کنید که همراستا با استراتژی بازاریابی، زبان و لحن برند شما باشند.
علاوهبر این، آگاهی به ترندهای روز و همزمان زیرنظر گرفتن رقبا به شما کمک میکند تا در محتوای خود از فرصتها به نفع خود استفاده کنید. برای آگاهی از ترندهای روز هم میتوانید از گوگل ترندز، ایکس (توییتر سابق) و خودِ اینستاگرام استفاده کنید.
امروز چی ترنده؟
بازاریابی موقعیتی (Situational Marketing) یعنی استفاده از یک رویداد خبری و ایجاد محتوای ارزشمند مرتبط با آن. برای دانستن موضوعات روز و استفاده از آن در مارکتینگ موقعیتی، باید از ترندهای روز باخبر باشید. پس بهطور منظم ترندهای اینستاگرام و دیگر شبکههای اجتماعی را زیرنظر بگیرید تا ایدههای جذابی برای تولید محتوای اینستاگرام پیدا کنید. البته توجه کنید تمامی موضوعاتی که ترند میشوند مناسب و متناسب با جنس کسبوکار شما نیستند و لازم است از آندسته از ترندهایی استفاده کنید که همراستا با استراتژی بازاریابی، زبان و لحن برند شما باشند.
علاوهبر این، آگاهی به ترندهای روز و همزمان زیرنظر گرفتن رقبا به شما کمک میکند تا در محتوای خود از فرصتها به نفع خود استفاده کنید. برای آگاهی از ترندهای روز هم میتوانید از گوگل ترندز، ایکس (توییتر سابق) و خودِ اینستاگرام استفاده کنید.
تجربه مشتری را جدی بگیرید
چه کسی میتواند بهترین تبلیغاتچی برای کسبوکار شما باشد؟ کسی که از کالا یا خدمات شما استفاده کرده و تجربه خود را برای دیگران شرح میدهد. پس فضایی ایجاد کنید تا مخاطبانی که از محصول شما استفاده میکنند تجربه خود را از استفاده از محصول تعریف کنند. این محتوا که با نام UGC هم شناخته میشود، میتواند متنی، تصویری یا ویدئویی باشد. برای ایجاد چنین فضایی از مخاطبان بخواهید نظر و تجربه خود را از کالا یا خدمات در هر قالبی که میتوانند برای شما ارسال کنند. انتشار این محتوا در جلب توجه و اعتماد مخاطبان کارساز است و میتواند یک محتوای جذاب و کاربردی از دید دیگر کاربران باشد.
گزارشکار خود را منتشر کنید
صداقت، گزارشدهی و شریک کردن مشتریان در موفقیت و شکستهایتان میتواند میان مخاطبان و شما حس همدلی ایجاد کند. از طرفی اعتماد مشتریان و مخاطبان را به شما بیشتر میکند. همچنین این حس را به آنها منتقل میکند که شریک موفقیتهای شما هستند. این نوع از محتوا میتواند نقطه تمایز میان شما و رقیبان شما باشد. پس این گزارش را میتوانید به شکلهای مختلفی همچون کتابچه، ریل یا ویدئو در اختیار کاربران قرار دهید.
مسابقه و جایزه را هر کسی دوست دارد
برگزاری مسابقه اگر خلاقانه و با هدف باشد، میتواند مخاطب را سرگرم کند و شما هم به اهداف تبلیغاتی خود که ترکیبی از تعامل بیشتر، آگاهی بیشتر از برند و جذب فالوور جدید باشد، برسید.
گیمیفیکیشن، یک تعامل جذاب و سرگرمکننده
این روزها بازاریابی گیمیفیکیشن بین مخاطبان و کسبوکارها طرفداران زیادی دارد. تصور کنید افراد در اوقات بیکاری خود پیج اینستاگرامی شما را باز کنند و با یک بازی سرگرمکننده مواجه شوند. اگر نتیجه گیمیفیکیشن دریافت یک جایزه هم باشد که تعامل با پیج شما میتواند به حداکثر میزان مورد انتظارتان برسد و با مقداری خلاقیت توانستهاید محتوای جذاب و سرگرمکنندهای خلق کرده باشید.
کپشنها را جدی بگیرید
شاید فکر میکنید برای داشتن محتواهای خیلی خلاقانه باید شاخ غول بشکنید! اما اینطور نیست. شما میتوانید با داشتن یک فرمت مشخص برای کپشنهای اینستاگرام و با توجه به جنس کسبوکارتان، کپشنها را جذاب، خلاقانه، طنز، محاوره و البته منطبق با سیاستهای زبان برند خود بنویسید. استفاده از ایموجیها در کپشن هم میتواند توجه مخاطبان را به خواندن آن و دیدنِ پست شما جلب کند.
پستهای مناسبتی خوبند یا بد؟
در تقویم محتوایی خود میتوانید از محتواهای مناسبتی استفاده کنید. در انتخاب ایدههای مناسبتی باید دقت کافی داشته باشید تا بتوانید یک ربط منطقی میان کالا یا خدمات خود با مناسبت موردنظر پیدا کنید و در مخاطب برای دنبال کردنِ ماجرای این ارتباط تمایل ایجاد کنید. به عنوان مثال اگر در حوزه فروش لوازم آشپزخانه فعالیت میکنید، محتواهای مناسبتی مانند روزهای جهانی کیک و شیرینی، پاستا، سس کچاپ و غیره میتوانند مرتبط و جذاب باشند.
کلام آخر
روشهایی که گفتیم، تنها راههای موجود برا ایدهیابی نیستند و حین کار جستوجو میتوانید به ایدههایی دست پیدا کنید که کمتر به ذهن دیگران رسیده است. گاهی برخی از ایدهها برای کسبوکار شما مناسب است و گاهی بهتر است بهدنبال ایدههای نابتر بگردید. همکاری با اینفلوئنسرها، کمک گرفتن از آژانسهای تبلیغاتی، برگزاری کمپینهای خلاقانه، همکاری و کوبرندینگ با شریکان کاری هم روشهایی است که میتوانید با کمک آنها، شانس خود را برای دیده شدن پیج اینستاگرامتان بیشتر کنید.